Sunday, February 22, 2004
posted by nile at 12:26 PM
Citer 1 Muharram

Selamat Tahun Baru semua!!!!
Hari nie macam biasa saya ke lab. Tapi bukannya untuk buat keje tapi nak guna internet free. Tak der sorang pon datang hari nie... kecuali saya la. Maknanya hidup saya betul2 aman hari nie. Masuk forum macam biasa tapi tahu2 ajerlah kan, kalau hari cuti geju nie sunyi sepi. Saya balas apa yang patut dan masukkan sikit renungan yang saya ambil dari majalah untuk ruangan bicara agama/dakwah. Malam tadi saya taip nie sambil2 tengok cerekarama.

Nak chatting tak der sorang lak yang online. Boringnyerrrrrrrrr!!!!! Camnie ek kalau hari cuti. Susah nak jumpa geng. Saya lak aman sikit kalau hari2 cuti. Budak2 biasa malas datang lab buat keje. Saya lain sket. Saya suka wak keje hari cuti dari hari bekerja sebab tak der gangguan. Tapi oleh kerana tak ada kerja biasanya saya online la.

Hari nie selsema saya ok sikit. Cuma hidung dah mula menggelupas. Itu memang fenomena biasa kalau saya selsema. Pagi tadi masih ada la sikit tapi sampai tengahari nie dah kurang sikit. Malam tadi saya tidur agak lewat dari biasa. Sebabnya saya edit koleksi surat untuk junior saya yang berpuluh mukasurat tu. Saya edit nie pon sebab saya ada berita gembira. Kalau nak tahu tanya la... heheheheheee... Bestnyerrrrr!!!

Dalam boring2 tak ada kerja nak buat tu, masuk forum sunyi lak, saya cuba cari mp3 best yang dah lama saya nak tu. Cari2 jumpa la.. lagu Sweet Surrender (Sarah McLachlan). Pas jer saya download lagu tu pc wak hal. Lagu yang di download pon tak der, pc lak tak leh masuk internet lagi. Alamak!!! Camner nie..? Takutnya... kenapa boleh jadi camnie yek? Nasib baik la YM boleh guna. Kurang2 tak leh internet saya boleh chatting. Saya pon tutup pc tu bukak satu pc lagi yang internet boleh guna tapi tak boleh berYM. Tapi pc nie lembab sikit. Orang yang sabar jer boleh guna pc nie. Sebab tu la tak der orang tau yang pc nie dah boleh masuk internet. Dulu ada la dalam 2,3 bulan pc ni wak hal. Tak leh connect internet. Tapi saya nie suka jer main2 bukak internet explorer tu... cuba2 dua tiga kali tengok2 boleh. Tapi bile orang lain try, kebanyakannya tak dapat masuk... hehehehehee... tulah kena la sabar. Sebab tu pc ni jarang orang nak guna. Orang lain selalu kata pc nie cuma suka kat saya jer... hehehehee... . Jadi saya ada la banyak masa sikit masuk forum sebab orang lain tak suka guna pc nie nak access internet.

Hari ni saya kena balik awal. Satu sebab boring tak der orang online. Satu lagi housemater mintak saya hantar dia ke workshop, motor dia rosak semalam. Pas post nie saya nak balik la... tapi tengok la dulu. Kalau pc yang satu lagi tu ok saya boleh masuk internet jap. Ataupun kalau ada org online saya nak chat kejap. Saya dah restart 2 kali tapi masih tak jadi apa2. Mintak2 la tak der orang tau yang saya rosakkan pc nie... takutnyerrr.... nak blah la cepat2 takut ada orang datang.