Monday, March 29, 2004
posted by nile at 11:01 AM
::Bermulanya Dunia Baru::

Satu hari nie saya tak jejak kaki ke UKM. First time la nie... Saya bangun pagi tadi basuh baju. Pastu saya ke Warta beli fail, alat-alat tulis, clear holder dan buku kulit tebal untuk catatan lab work. Dah lama sebenarnya saya teringin nak beli barang-barang nie. Saya nak manage data-data work lab saya. Nak asingkan data yang saya dapat dari x-ray, dari IR, dari UV, dari flourimeter dan macam-macam lagi. So saya kena la beli fail yang boleh ada banyak poket tu. Sekarang baru la berkesempatan nak beli semua tu. Rasa seronok sangat. Dah lama teringin nak tengok fail saya tersusun cantik macam orang lain. Dulu dah kena tegur dengan penyelia utama ngan co-supervisor saya. Yang co tu siap baca dan tengok buku log saya . Hancur!!! Dia suruh susun baik-baik. Ok Dr. sekarang saya susun. Malu jugak tapi nak buat camner kan... tak mampu nak buat semua tu dulu. Sekarang alhamdulillah dah ok.

Oleh kerana sekarang nie masalah kewangan saya dah selesai, saya harap saya dapat mulakan semula research saya dengan baik. Kalau dulu saya asyik susah hati, resah dan kadang-kadang tu agak tertekan dengan keadaan sekeliling yang berbeza dengan situasi saya. Dulu diorang ada elaun bulanan saya tak ada. Diorang pergi shopping saya duduk terkurung kat rumah. Diorang makan KFC, makan Pizza saya cuma mampu melihat. Diorang belanja saya makan. Sekarang nie semuanya ok... diorang dapat elaun saya pun dah dapat. Saya belanja diorang makan. Semua dah sama sekarang. Jadi yang paling utama sekarang saya perlu baiki research saya. Research kawan-kawan saya dulu berjalan lancar tapi saya tak.

Hari nie saya sangat-sagat berharap yang semuanya akan berjalan dengan baik. Harap sangat nie!!! saya kalau boleh nak jadi macam Dilla, macam Fid yang rajin buat keje, selalu dapat hasil, boleh buat laporan. InsyaAllah segalanya kan OK.