Monday, March 08, 2004
posted by nile at 7:33 PM
Coret-Coret 2 Hari

Semalam saya ke lab macam biasa, tapi terlewat sikit. Bangun lewat lagi, basuh baju lagi dan breakfast dulu. Breakfast semalam beli kat gerai kat taman jer. Tapi karipap tu dah basi la rasanya, sebab rasa masam jer... nasik lemak ok jer. Kul 11 lebih baru pegi lab. Bukak YM, si gnela hantar offline msg. La... dia awal saya lak lewat. Tapi kul berapa la tak ingat... petang kot dia online. Pastu dapat invite conference dari tipah. Berconference la kitaorang sekali dengan adk.

Hari nie saya datang lab tak buat lab work, tapi buat powerpoint untuk present rabu nie. Rasa macam tak bersedial ah... malasnyer!!! Esok nak cakap kat Prof la tangguh minggu depan. Tapi takut... hehehehee... Datang lab bukan buat kerja banyak sangat pun. Banyak buat benda lain. Update blog, masuk forum... hmm... memang tak jadi kerja kalau hujung-hujung minggu nie.

Pukul 6 lebih baru balik. Tak larat dah nak stay sampai malam. Balik-balik tu, saya makan, mandi, tengok berita dan sekali lagi tertidur depan tv. Tak kul 9 dah tidur. Nak sambung wak powerpoint petang tadi terus tak jadi. Saya terbangun pukul 12 lebih. Masa tu la baru buat kerja tu balik. Tidur kul 2.30 pagi.

Pagi tadi datang ke lab kul 9 lebih kurang. Lewat dari kebiasaan. Bangun lewat la... Mula-mula sampai saya terus buat graf untuk masukkan dalam powerpoint. Buat benda tu semua sampai la tengahari. Pastu saya sambung kerja saya hari jumaat lepas, buat pH buffer. Dari pukul 1 sampai la pukul 5 petang. Nak mati buat pH tu.... geram betul!!! Tak jadi-jadi. Kerana bosan tak dapat la saya stop kul 5 tu. Saya tak pakai jam pun sebenarnya, masa balik ke personal lab baru tengok jam. Dah kul 5 lebih rupanya. Nampaknya esok saya kena la buat balik buffer pH9 dan pH13.

Sekarang masa tengah tulis ayat nie, jam dah tunjuk kul 7.59 pm. Nak balik dah rasanya... pas nie mesti ada orang datang lab kecik nie. Cow dulu la....