Friday, March 05, 2004
posted by nile at 6:14 PM
Hepi Birthday Ustazah

Hari nie birthday housemate saya si Maria. Saya kata ustazah sebab ingat tak saya pernah citer dulu pasal "kalau tak jadi apa yang anda jadi hari ini, anda akan jadi apa?"... panjang benor soalannya. Kan Maria tu kata dia akan jadi ustazah. Hehehehe... Saya ngan sorang lagi housemate, Si Nabihah keluar pergi beli kek birthday tengahari semalam. Kat kek tu kitaorang tulis hepi birthday ustazah Maria. Hehehehe... Kerana nak buat suprise kitaorang tak bawak balik kek tu ke rumah terus tapi bawak ke lab simpan dalam fridge kat bilik rehat. Kerana petang semalam saya balik paling lewat, so saya la di tugaskan bawak balik kek tu ke rumah. Akhirnya lupa... sampai rumah baru teringat. Dah la dah maghrib. Saya solat, mandi dan ingat nak keluar ke lab terus sebab kalau malam sangat takut bahaya. Bangunan kimia tu sunyi sikit. Tapi sebaik jer nak keluar hujan pun turun. Tak jadi pergi. Nabihah ada kereta tapi dia ada tuisyen lak malam tadi. Saya pun ingat nak ambil lepas Nabihah balik lah. Lepas dinner, dalam kul 9.45 saya keluar ke lab, malas nak tunggu Nabihah... menyusahkan orang lak. Saya pergi sorang-sorang sebab tak ada orang nak teman. Bukannya takut sebab saya nie jenis berani sikit tapi ada jugak rasa was-was sebab dah banyak dengar citer tak enak sebelum ni. Selamba ajerlah... pergilah saya ke bangunan lab meredah rintis-rintis air hujan.. hehehehe...

Sampai jer sana terus ke bilik rehat (main-supervisor) tempat saya simpan kek tu. Tapi... saya tak terus balik. saya masuk lab komputer jap. Berani betul minah nie sorang. Tempat yang saya selalu guna surf internet tu bukannya layak di panggil lab komputer tapi sebuah bilik rehat (co-supervisor) yang terdapat 2 bijik pc yang di gunakan oleh kumpulan UKMCheBs untuk mencari maklumat, mengolah data, makan dan berborak-borak. Terletak di sebelah bilik co-supervisor saya yang juga berdepan dengan 2 bilik instrumen di mana kerja-kerja makmal di lakukan. Saya terus duk situ, berchatting sampai pukul 11 lebih and then baru balik. Duk lama-lama kan takut housemates bimbang. Itulah citernya, kerana kek tertinggal, terpaksalah gamble ke lab sorang diri.

Buat Maria, selamat hari lahir yang ke-23. Semoga panjang umur dan dimurahi rezeki. Saya sentiasa doakan kejayaan awak dan semoga segala impian dan cita-cita awak akan tercapai. Semoga Allah merahmati hidup awak dan terima kasih kerana telah menjadi seorang sahabat, housemate dan kawan yang baik pada saya. Terima kasih kerana telah banyak menolong saya selama ini dan sudi melayan karenah saya yang macam budak-budak ni (citer lama nie.. hehehehe.. sori Maria).