Tuesday, March 16, 2004
posted by nile at 3:41 PM
Mana kunci nie...?

Nak balik camner nie? Kunci motor hilang... tadi rasanya baru pegang. Mesti ada orang tersalah amik nie. Mesti Ibu Af amik nie.... tapi dia dah balik. Nak mintak camner? Isk isk isk.... camner nie!!?

Saya call Ibu Afnidar untuk kepastian. Lama jugak dia cari dalam beg dia. Banyak kali dia kata dia tak ambil. Tapi yang pasti saya cukup yakin dia yang ambil... akhirnya betullah dia yang amik. Saya suruh dia hantar balik kat saya dia kata mana boleh. Dia tak ke UKM lagi. Dia suruh saya ke rumahnya. Mana boleh! Nak pegi naik apa? Dia yang ambil kunci kita suruh kita lak pegi amik. Biarlah... saya cakap nanti-nanti la saya bagi keputusan nak pegi tak ke rumahnya. Rumahnya dah la jauh. Kat Kajang Utama tu.

Saya keluar dari lab untuk mencari Nabihah. Nak tumpang kete dia la balik ke rumah. Saya naik ke 1st floor, intai kete dia, ada lagi nampaknya. Tak balik lagi la tu. Saya naik ke 2nd floor ke lab kitaorang. Tengok-tengok lab berkunci. Saya turun balik ke 1st floor dan intai balik kete dia tengok-tengok dah tak ada. La!!! saya nak balik camner nie!? Saya berlari mencari public phone. Kot-kot sempat call sebelum dia keluar dari kawasan UKM. Tapi tak dapat. 2, 3 kali call masuk mailbox. Ala!!! Camner nie....?

Saya call Dilla, kot-kot boleh tumpang si Fid. Saya tak der no phone Fid so kena call Dilla la. Call Dilla, Fid lak tak ada. Dia ke library. Mintak no phone Fid, call Fid pun masuk mailbox jugak. Tengah-tengah cuba call Fid balik, nampak Dilla. Dia nak ke surau. Dia ajak saya ke lab dulu. Mungkin Fid akan balik ke lab dulu sebelum balik ke rumah. Giliran dia masak hari ni. Dilla tak balik lagi. Dia akan stay kat lab sampai ke malam. Dalam perjalanan ke lab alhamdulillah bertembung dengan Fid.

Fid hantar saya balik pastu. Saya kuar ke lab semula guna motor junior saya si Nida. Dia tumpang motor kat rumah sementara dia balik bercuti sebelum dia datang balik untuk buat 3rd sem. Saya datang ke lab sebab nak gi lab komputer nak guna internet. Tapi tengok-tengok semua orang dah balik. Lab dah berkunci, nak bukak tak ada kunci lak. Balik la semula ke rumah.

Lepas maghrib, Fid hantar saya ambil motor. Alhamdulillah... selamat motor saya. hehehe :)