Thursday, March 18, 2004
posted by nile at 12:54 PM
:: Sehari Sebelum Balik::

Tak balik lagi dah ada yang pesan.... saya letak sini....

nile..blik kg nanti ati2 ek...bawa ole2 skalik utk tipah taw..heheheh

Don't worry tipah... nile bawak balik punyer. Bendera PAS nak tak? Hahahahaha.... tak ada la. Nanti nile beli something untuk tipah.

Pagi tadi sebelum datang lab, saya ke workshop dulu. Cari visor motor. Visor helmet saya dah pecah dekat setahun dah tapi saya malas nak tukar. Nasib baik ada 2 helmet. Tak tukar sebab sakit hati. termasuk kali nie cukup la 5 kali saya tukar visor tu. Berbanding dengan helmet yang satu lagi tu tak penah pecah. Dulu ingatkan sebab tak ada lambang sirim. Tapi helmet yang last sebelum nie memang saya beli ada lambang sirim. Tapi pecah jugak.

Saya tukar jugak nie pun sebab Maria yang nak sangat. Dia kan sekali-sekala tumpang saya. Daif sangat visor tu. Siap tape lagi. Selalu jugak tercabut. Semalam lagi Maria bagi duit suruh tukar tapi saya tak tukar. Sebelum nie dah 3, 4 kali dia suruh tapi tahu-tahu ajerlah, saya nie sengkek sangat. Pagi tadi dah nekad nak kena gi jugak workshop nie. Kesian kat Maria. Pas orang kat kedai tu pasang saya pun start motor nak balik. 5, 6 kali start... tapi motor masih tak nak hidup. So, apa lagi terpaksa la tukar plug. Bila tukat plug masih tak nak hidup. Cek cek coil rosak, api kurang sket. Tukar la semua tu. Nasib baik duit cukup. Semalam masa Yah datang rumah dia bagi kat saya RM30. Dia kata mak dia bagi kat saya. Pastu dia kata lagi mak dia selalu pesan kat Yah macam mak dia sayang saya lagi dari dia. Hehehehe... baiknya mak dia. Saya lak tak sedar diri... eh silap lak. Bukan tak sedar diri tapi macam tak menghargai. Dulu saya penah tinggal menumpang kat rumah Yah 2 bulan masa praktikal kat Besut dulu. Mak dia memang baik dan selamba orangnya. Tapi pas tu saya tak kontek dia. Ada jugak sekali dua tepon mak dia angkat tapi banyaknya mak dia yang call saya masa saya ada handset dulu la. Nak tanya pasal anak dia la. Rasa gak bersalah... tapi saya nie jenis malu sikit dengan orang tua. Niat memang nak call la lepas balik kampung nanti. Murah sket.

Dengan duit yang mak Yah bagi tu cukup-cukup untuk bayaran coil ngan plug. Semuanya RM29. Lebih singgit jer. Tapi dia bagi balance kat saya tadi RM2. Entah la kenapa. Alhamdulillah... syukur sangat. Tengah-tengah saya ada masalah tiba-tiba ada jer pertolongan dari Allah terbentang depan saya.