Tuesday, May 25, 2004
posted by nile at 11:05 AM
::Kisah Duka::

Saya ke bank untuk amik duit lebih kurang pukul 4 ptg sebab kul 5 nak pi PWTC lagi. Sebaik jer sampai, saya bukak helmet dan letaknya atas motor tanpa menguncinya. Saya masuk bangunan unikeb tu untuk ke BCB, tapi tutup lak. Bila tutup saya kuar la balik ke arah motor. Saya bersms kejap, pastu start motor nak ke fakulti. Keluar jer dari kawasan unikeb dan masuk jalanraya, tiba-tiba saya baru teringat saya tak pakai helmet lagi. Saya patah balik dalam keadaan yang agak panik. Kiri kanan ada kereta tapi saya pusing jugak sampai kena hon. Bila dah masuk balik dalam kawasan unikeb, saya baru perasan helmet tu memang tak ada pon kat motor. Saya musykil nie, antara saya tak pakai dari rumah atau helmet saya di curi.

Saya call housemate. Dia datang amik dan kitaorang balik ke rumah. Memang sah helmet tak ada. Jadi confirm la kena curi! Sedihnyer!!!! Sayang sangat kat helmet tu. Sebenarnya tu helmet bestfriend saya. Saya beli khas untuk dia masa 1st year dulu. Bila dia abis belajar dia tinggal kat saya. Isk isk isk.... sapa la yang jahat sangat curi tu! Bila saya hantar sms kat housemate sorang lagi, tak lama kemudian dia reply. Dua org labmate dia motor hilang!!! Akak pun baru tersedar bila housemate saya cakap yang hari nie "hari helmet hilang sedunia". Apa taknya, selain saya, labmate dia pun hilang jugak. Masa tu la akak tu terasa nak pergi tengok motornya. Hilang!! Saya kira bernasib baik hanya hilang helmet. Yang peliknya macam mana la dia boleh bukak semua solex dan start motor tu wak lari. Memang keje orang profesional nie. Saya lak jenis yang tinggal motor tak kunci solex. Memang kena berhati-hati selepas nie.