Tuesday, July 06, 2004
posted by nile at 6:38 PM
::Ahad, Isnin dan Selasa::

Hari ahad saya bangun agak lewat. Dekat kul 11 jugak rasanya... heheheh. Letih laaa... seminggu nie saya duk bangun awal pegi ke lab. So hari minggu nie qada balik la. Lepas tu terus basuh baju, mandi dan masa tu la ada phone call dari Jiji. Ari nie rancang nak ke rumahnya selepas zohor. Lepas mandi send sms kat Jiji. Dia tukar plan ke 4.30 petang. ok jugak tu...

Pas solat zohor, lunch, sidai baju saya pon keluar ke cc kat UKM. Duk tak sampai 1/2 jam saya terus ke komuter sebab dah pukul 3 petang. Nak budget sampai sana kul 4.30 nie. Saya sampai seremban hampi2 kul 4. Awal lagi, so duk lepak2 dulu la kat sana. Tiba2 Adik lak sms, dia nak chat ngan saya sebab dia ada problem. Masa tu kat seremban hujan sket, tapi tak lebat la. Saya pon try la cari cc kat Seremban Parade tapi bila tanya org kat sana mmg tak ada. Terpaksa balik ke komuter.

Tak lama kendian Jiji sampai. AKHIRNYA... kenal jugak SI JIJI nie... Tapi sepanjang perjalanan ke rumah Jiji, saya tak sempat nak berborak banyak. Adik call citer problem dia. Dan ia berpanjangan sehingga ke malam. SOri Jiji, nile pon tak sangka boleh jadi macam nie. Lain kali kita sembang panjang2 ok? Kul 9.30 abg Jiji hantar saya ke komuter. Sampai di UKM kul 10 lebih. Singgah di UNIKEB untuk call adik dan juga "manusia yang duk mengata kat saya". Saya benar2 berharap masalah akan berakhir di situ. Saya terpaksa balik cepat kerana pak guard di situ benar2 menakutkan saya kerana berulang2 alik di kawasan yang sama sambil2 menjeling2 ke arah saya. Waktu saya nak ke arah moto dia ikut jugak. Saya beranikan diri menegurnya. Lepas tu balik rumah.. simpang malaikat pasal guard2 nie.. dan banyak dengar citer pelik2 pasal diorg.

Isnin macam biasa saya ke lab. Saya puasa ari nie, jadi boleh awal sket ke lab. Punch card pastu masuk lab. Buat keje sket tapi lepas tu mood terus hilang bila dapat sms dari Adik. Ada problem yang tak boleh diselesai kali nie... Tengahari balik ke rumah. Tertidur sehinggalah kawan call cakap inorganic group ada meeting ari nie. YA Allah! kenapa tak der org cakap. Masa tu dah kul 3, solat zohor terus "rempit" ke Fak. Terlewat 1/2 jam, saya jadi tetamu kehormat ari nie. Masa meeting jumpa la adik2 saya masa kat Kolej lama saya dulu. Diorg terpengaruh kata2 saya dan sekarang diorg dah mintak untuk buat research final year dengan Supervisor saya.. hahahaha... pandai jugak saya pengaruh org. Bukan sorang, bukan dua tapi TIGA! Oh adik2 ku... heheheh. Pastu tu saya terus balik sebab dapat call dari kedai perabut diorang nak hantar almari yang saya order sabtu lepas. Makin best la bilik saya pas niiii!!!

Pagi selasa yang nyaman.... lepas brekfes saya ke lab. Masa saya punch semalam sama ngan ari nie! 8.11 pagi... tak sangka... Saya buat keje lab seperti biasa. Dalam tengahari tu problem lab saya selama 2 minggu setel lepas abang ketua lab saya bantu saya dapatkan spektrum. Dr pon dah tengok result saya, ok dah cuma ada sket problem. Tak per la tu asal ok. Cuma tadi dia duk "menakut-nakutkan" saya pasal research saya nie. Dia kata saya dah sem 3 nie tapi hasil macam tak banyak lagi. Saya tahu pasal tu... dan saya tengah berusaha nie Doktor....

Sebelum saya balik ke rumah tengahari tadi, tiba2 saya dapat berita yang DEMO saya untuk budak2 undergrad tersilap tarikh rupanya. Bukan khamis nie tapi petang nie! Alamak! Lab coat baru tak der lagi. Malu la pakai lab coat sekarang nie, comot sangat.. heheheh. Manual amali pon belum dapat. Saya terus balik ke rumah utk solat dan berfikir2 di mana saya nak cari lab coat. Sampai rumah jumpa yang housemate punyer.. kebas la sekejap.

Kul 2-5 setiap hari selasa mulai minggu nie saya akan jadi demonstrator untuk AMALI KIMIA II bagi budak2 undergrad 2nd year. Tadi alhamdulillah tak ada masalah. Masa nie la nak berlagak macam doktor kan? Hehehehehe.....