Monday, August 23, 2004
posted by nile at 10:25 PM
BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM

BUAT SAHABAT YANG SENTIASA DIINGATI....
Sahabatku Ummy...
Selamat Hari Lahir yang ke 23.. Sila doakan Ummy panjang umur dan dimurahi rezeki... Semoga Ummy bahagia dengan kehidupan Ummy dan Sila sentiasa doakan Ummy terus tabah menghadapi onak duri kehidupan di dunia ini... tabah menghadapi kerenah sahabat yang sering membuatkan Ummy resah, gelisah, marah, susah hati, geram dan sakit hati...

Catatan 20 November 2004...
Janji ngan Ummy untuk celebrate birthday dia hari nie sebelum saya balik ke KL... Saya ingat nak belanja tapi terlupa yang hari ni bank tutup.. Jadi nak cekau duit kat mana? Kek dah tempah, hadiah semua dah ada... Pagi tadi Ummy call, nak confirmkan tentang rancangan hari nie... Bila saya cakap saya nak pinjam duit dia... saya tahu dia kecewa sebab saya tak prepare awal-awal.. bukan niat saya nak wak begitu sebenarnya.... Ummy letak telefon dalam keadaan yang agak tak tenang... Dah la dia suruh saya ke KTrg sendiri. Kebiasaannya dia akan ambil saya di rumah dengan kancilnya... Dengan beg lagi, hadiah birthday lagi... Saya tahu dia marah... entah la.. kebelakangan ni sikap dia pada saya agak berbeza... macam tak nak melayan sangat kerenah sahabat dia nie... Biarlah.. saya kena cari jalan lain untuk dapatkan duit belanja dia makan Pizza.. itu yang dia nak...

Saya menjenguk adik2 kat luar rumah yang tengah main buaian yang ayah buat kat pokok jambu... Saya keluar untuk join diorg.. hehehe... Dah beso tapi biarlah... Saya ada niat lain nie sebenarnya... Dengan rasa yang agak berat.. saya mintak adik saya yang paling tua dengan mak tiri, si Izzati untuk meminjam duit dengan ayah.. berat sangat sebab saya nie dah kaya dengan scholarship, jadi malu la sket nak meminjam... Tapi untuk Ummy.. biarlah... Kebiasaan bagi saya memang menggunakan orang tengah... malu sket ngah ayah la... Izzati balik ke buaian... tangannya kosong... saya hampir kecewa.. tapi dia keluarkan note seratus dari poket seluar tidonya... Alhamdulillah... saya kucup duit penyelamat saya hari tu... terus masuk umah kemas barang....

Lepas zohor, saya bersiap keluar untuk ke KTrg. Saya naik teksi dan terus ke hentian bas KTrg. Saya call Ummy... rupanya tersilap.. dia suruh saya tunggu di hiliran..alamak. tak perla... dia ke sini... Dia datang berdua dengan satu-satunya adik perempuannya.... Janji dulu nak celebrate berdua... Biarlah... Pergi amik kek yang saya tempah semalam dulu dan terus ke Pizza Hut. Kat sana potong kek dan makan pizza cam bese la... Kek tu banyak lebih sebab agak besar... Jahat tak kalau saya suruh Ummy hantar kat adik2 saya kat umah? Saya cakap dengan niat mulanya tapi Ummy macam tak nak.. tak per la... Saya saja buat camtu sebab dulu masa celebrate birthday saya Ummy wak balik kek lebih pada adik2 dia... ingat nak ikut kali nie... tapi siapa saya? Nak hantar kat umah camner kan? Rasa macam kedekut lak kalau amik balik yang lebih kan? Saya cuma makan sepotong je pizza... kenyang makan apa ntah...

Pas makan, ummy hantar saya cc. Saya malas ikut diorang balik umah. Sempat chat dengan sorang adik... hehehe... Ingat tak ADIK? Lepas maghrib Ummy dan adik dia datang balik. Kitaorang singgah makan sate n minum dulu sebelum dia hantar saya ke Tanjung. Kul 10 saya naik bas... Sebelum naik bas dengan muka tak malunya saya cakap kat Ummy saya nak pinjam duit untuk bayar duit komuter bila dah sampai KL nanti untuk balik ke Bangi. Duit ayah tadi tinggal sket je lagi... takut gak apa-apa jadi dalam perjalanan nanti... Ummy bagi la... baik kan dia? Perjalanan hidup saya di ukm bermula semula di sini. ALA.... malasnya nak belaja balik... tapi itu tanggungjawab kan? Pertemuan berakhirnya di sini.... Maafkan Sahabat Ummy ini atas segalanya... Dah Sila lakukan apa yang terdaya....