Monday, August 02, 2004
posted by nile at 5:45 PM
::Cabaran Baru::

Hari ini saya mula jalankan eksperimen dengan bahan baru. Sejak seminggu saya menunggu untuk diajar oleh pakar sol-gel, si Francis tu tapi dia lak bz. Minggu lepas memang saya banyak duk relaks, minggu nie kena start membusykan diri balik. Pagi tadi lepas semua org keluar baru la saya ke lab. Punch card kul 9 lebih. Merah la jawabnya. Pastu cari si Francis tapi dia lak tak datang lagi. Call la, dia janji datang kul 11. Lepas tu baru la belajar guna sol-gel tu.

Lepas buat tu saya balik umah. Niatnya nak amik script untuk presentation petang nie. Pastu balik ke lab semula untuk hafal script tu. Kalau melayu saya hentam ajer la tapi bila dah dalam english nie, kena la buat persediaan sket. Kul 3 saya present, dan hakikatnya ia memang hancur! hehehee... Saya cuma cakap sepatah dua, yang lain2 tu Prof yang sambung. Itu yang bestnya bila ngan Prof nie.. hehehe. Tapi banyak gak saya terkena dalam meeting group tadi. Kena hentam pasal pointer tinggi tapi tak nampak macam tu. Dia suruh saya ego atau berlagak sket masa present, berlagak la sebagai budak pandai... hehehe. Tapi saya jer yang tahu sapa saya... saya nie memang tak pandai (sebelum nie pon bukan pandai pun... pandai menghafal jer) sejak sambung master nie. Malas sangat nak baca buku... last2... keje lab ada gak hasilnya walau tak banyak... sikit tapi tak tahu nak terangkan apa dia yang saya duk buat selama nie. Sampai bila hang nak jadi cam nie Sila?

Sekarang nie dah kul 6 lebih, saya nak balik makan, mandi. Malam nie nak ke lab lagi. Nak ajar si Yah buat keje dia. Akhirnya ada jugak yang saya pandai lepas sambung master 1 1/2 tahun nie. Boleh gak ngajo org kan? hehehehe