Tuesday, October 26, 2004
posted by nile at 7:52 PM
::BISMILAHIRRAHMANIRRAHIM::

Segala puji bagi Allah pemilik semesta alam.. syukur saya masih diberi nyawa untuk meneruskan kehidupan di muka bumi-NYA yang luas ini....

Hari nie 26 Oktober 2004... selamat hari lahir buat sahabat, LIN... saya doakan semoga rahmat Allah sentiasa bersama-sama dengan awak dan juga kita semua.. Saya doakan semoga awak sentiasa tabah dengan perjuangan hidup dan arah tuju yang awak cari selama ini... Saya, insyaAllah akan sentiasa di belakang awak... membantu setakat yang saya mampu... Tapi kena la tengok2 sket anak mama yang degil nie.. hehehehe...

Hari ni juga... hidup saya diwarnai dengan kehadiran adik-adik yang tak pernah jemu untuk bersama-sama saya merasa nikmat kasih sayang kurniaan Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang... Syukur pada Pencipta langit dan bumi.... Masih ada insan-insan yang sudi untuk bersama-sama saya walau suatu ketika dulu diri pernah terluka dengan insan yang bernama SAHABAT... betul ke dia tu sahabat? Hehehee.. biarlah dia yang menjawabnya kan... Thanks 4 xie mengingatkan tentang tarikh terakhir warkah untuk adik tu.... dah setahun ia berlalu... Ini Ramadan yang kedua... semoga keberkatannnya sentiasa bersama-sama kita.

dalam sebulan nie banyak peristiwa berlaku.. suka duka manis pahit... semoga kta semua terus tabah menghadapinya... Buat adik-adik... kakak nie nakal sket... manja lak tu.. hehehe.. kena la tahan sket...

Cerita lucu untuk bulan ini... Hari sabtu lepas saya ke KL mencari tiket bas balik raya... Agak terlewat untuk orang pantai timur macam saya nie.. Tiket laku macam keropok panas.. bukan goreng pisang yer.. hehehe... Entah kenapa saya wak camnie.. kalau dulu 2 minggu sebelum raya saya dah balik...tiket pun dah cari sebulan lebih sebelum raya lagi. Tapi tahun ni saya wak selamba jer. tak cari pun tiket awal2. Sabtu lepas kena pergi jugak... Nak balik raya gak.. bukan tak nak.. Tapi b4 tu jumpa seorang lagi sahabat baru.. hhehehe... blind date lagi...

Lepas jumpa saya ke hentian putra... Kebanyakkan kaunter dah tulis, tiket ke kelantan terengganu bermula 8 ke 9 tak silap hingga raya dah HABIS!!! Tapi saya tetap bertanya kot2 masih ada rezeki untuk saya balik beraya tahun nie... Alhamdulillah masih ada satu tiket bertarikh 13hb November ke Kuala Terengganu... tu pun ada sebab tiket yang orang dah beli tapi dia tak jadi balik... maybe dia balik awal dari tu. Dapat jugak!!! Lepas dapat tiket terus balik.. naik tren kul 3.57pm dari stesyen Putra. Dalam tren duk berbalas2 sms dengan sahabat yang jumpa tadi tu. Saya teringat yang saya mengantuk giler dalam tren. Last sms yang saya dapat, sahabat tu kata dia dah sampai di Tanjung Malim... Mesej terakhir tu saya sempat tulis tapi tak sempat send sebab mengantuk sangat.. sedar2.. chinese girl kat sebelah saya kejutkan saya... Katanya kita dah sampai.. saya tanya.. sampai mana? dia jawab SEREMBAN!!!!!!!! YA ALLAH!!!! betapa jauhnya saya belayar hari ini... tapi syukurlah masih di negara sendiri tak sampai London lagi... Tapi saya dah sampai ke negeri jiran... Saya dah kebingungan... camner nie? Patah balik ajer la kan? tapi kalau ada org check tiket mesti saya terkena... Kebetulan saya duduk di dalam gerabak paling depan dan seat yang dekat pintu driver... Sebaik jer dia keluar dari pintu tu saya tanya dia, tren nie patah balik tak, pastu saya cakap sekali saya terlepas sebab tertidur... Dia tanya saya terlepas dari mana.. say jawab la stesyen UKM.. Dia terkejut giler... Apa nie jauh sangat awak terlepas.. macam mana boleh tertidur selama tu... hehehehe... DIa suruh saya duduk diam2 dalam tren,.... tak yah keluar la. sib baik la.. kalau tak mesti kena beli tiket baru...

Saya sampai umah kul 6 lebih.. sedih.. sedih.. ingat nak balik awal nak makan... eh! hehehe.. hal orang perempuan nie... Pagi tadi keluar rumah tak sempat makan dulu... macam orang puasa la saya hari nie.... Oklah.. dah panjang tulis nie.. nanti org boring lak baca... jumpa lagi!!!!!!!!


sekeping hati itu
yang ku cari selama ini
penuh dengan kasih sayang
keikhlasan serta kejujuran

sekeping hati itu
yang ingin ku miliki
tapi hati itu telah ku lukai
dengan kata2 mengguris hati

sekeping hati itu
menangis pilu
ku tergamam sayu
rasa bersalah melukai hatimu

maafkan daku sahabat
atas segala ketelanjuran kata
ku rasa sangat berdosa
mengguris hatimu
saat pertama kali bertemu


Thanks Ct! Kenangan 23 Okt 2004... Maaf atas segala-galanya.. lupakan sahaja kisah yang duka...