Saturday, October 09, 2004
posted by nile at 3:17 PM
::BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM::


Pukul 9 pagi tadi saya datang ke lab untuk sesi gotong-royong group sensor. walaupun agak terlewat tapi nasib baik masih ramai yang tak datang. Lepas keletihan buat kerja, sesi makan free la pulak.. hehehe.. nasik ayam... Lepas lunch, saya ingat nak balik tapi sempat lagi balas email kawan-kawan.

Malam tadi saya dapat 3 mesej panjang dari seorang sahabat... Lepas membaca saya agak sedih... Kenapa? Dia menegur saya secara baik tentang perubahan sikap saja kebelakangan nie..Sejak saya mula glamer kot.. hahahaha.. tak der la. Sejak saya dah dapat balik hp yang masuk kedai hampir sebulan tu, saya sms 24 jam... dia pening la tu... Dia mengaitkannya dengan terbengkalainyanya kerja2 lab saya sejak akhir-akhir ini... itu yang dia nampak. Tapi dia tak sedar... inilah saya yang masih bermasalah dengan lab work.. dengan master yang tak nampak bila akan berakhir. Kalau dia bukak blog saya dari semester lepas, baca luahan hati saya sem lepas, waktu add saya masih blom keluar di majalah blues, saya masih begini... dan sekarang ia masih tak berubah... walau saya sedih... saya tak salahkan dia. Dia tak tahu... dia tak bersama-sama saya sebelum nie. Dia hanya benar2 mengenali diri saya sem ini... saya yang makin banyak masalahnya. Saya tak nak fikir sangat... biarlah... Masalah saya biar saya setelkan... Apa yang saya nak dan impi dalam hidup saya pun biar saya yang uruskan... saya memerlukan seseorang untuk mendengar semua tu... tapi sebanyak mana saya luahkan pada orang, kalau diri saya sendiri tak nak berubah, ia tak kan berubah... InsyaAllah saya akan cuba lagi.. dan lagi.. dan lagi...

Malam nie saya ada date ngan dua orang member blog. Tapi si Kia Rio tu tak cakap apa2 lagi kat saya. cepat la kontek... Harap sangat dapat jumpa yang sorang lag itu... insyaAllah panjang umur jumpa la nanti...

Akhirnya, macam biasa la nak letak sesuatu dari seorang teman... Jumpa lagi!!!


akulah sebatang kara
dan tiada tempat bercerita
segalanya kudiamkan saja
maka hatipun mulalah berkata2

andai aku bersuara
tak bererti aku melindungi
dan mencari kelemahan diri
bukan juga untuk aku
mengharapkan simpati

aku berteman alam sepi
sendiri tanpa teman
mengharap ceria tiba dijiwa
biarpun cuma sedikit

duniaku sepi
hanya mengharap ceria
menagih setia pada yang sudi
untuk jadi teman penghibur hati

aku mencari rindu, cinta dan sahabat
entah bila menjelma kembali
ku pujuk hati tak usah sayu
biarpun pasrah

merindu pada yang tak pasti
menagih kasih pada yang tak sudi
sepi duniaku hanya mengharap setia
adakah setia kan abadi
buat selamanya ??


THANKS CT!