Friday, April 29, 2005
posted by nile at 5:16 PM
::BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM::


14-18 April
Bertungkus lumus siapkan solution work untuk bahan kedua 1-[2-hidroksifenil]etanon-3-metoksibenzoilhidrazon.... Sib baik sempat.... Tapi tak complete semua la....

19-21 April
Tak tido malam untuk siapkan draf tesis bagi pembentangan hari jumaat 22 april 2005....
Mintak tolong my bestfren kat UKM ni.. hehehe.. si Yah... kau lah sahabat ku dunia akhirat.. heheheh....

22 April
Presentation draf tesis di mesyuarat sensor group....
tak de soalan sangat dari lecturer sebab my co-supervisor ada hal sket...

25 April
Bersengkang mata sekali lagi.... kali ni untuk kolokium siswazah fakulti sains dan teknologi.... Saya jadi presenter... Sib baik ada slide untuk draf tesis ari tu.. saya cuma buang yang tak berkaitan.. guna balik n tambah sket untuk data NMR.... Studi takut ada soalan... sampai 4 pagi baru tido...

26-27 April
Kolokium Siswazah Ke-5.
Saat yang di tunggu-tunggu telah tiba.... Kul 10 lebih turn saya.... Ini adalah seminar untuk pelajar siswazah.. Wajib present paper sekali sepanjang bergelar pelajar siswazah.... Cam bese... Suara saya akan terketar-ketar macam orang nak menangis.... Dan ada 2 soalan... satu leh jawab... yang kedua saya tahu.. tapi istilah yang saya guna salah.. hehehe.. biarlah... Lepas presentation... Ada ulasan dari pengadil.... Kebetulan pengadil tu supervisor saya sendiri... Dia sebut nama saya.. hehehe.. glamer.. sebab... saya terketar-ketar... Dia citer pengalaman dia kat Jerman masa presentation paper kat sana... Dia kata ada orang kata.... "You're wrong!". Masa tu ketar gak lutut dia... Lagi satu ada rasa malu sebab dia dah bergelar Profesor... Moralnya yang dia nak cakap... Kalau ditegur... kita jangan malu... belajar dari pengalaman dan teguran.... Kita masih muda.... ada masa lagi... Masa lunch.. sekali lagi dia ungkit pasal saya terketar-ketar tu... Masuk yang tu dah 4 kali dia sebut pasal saya ketar tu!!!


28-29 April
Macam biasa... meneruskan hidup di lab beracun penuh toksik tu.... Bila lah nak abis ni....
Tadi.... saya rasa agak teruja sket.... Dapat teguran dari seorang senior yang juga tutor di PPSKTM ni.... Katanya.... (ayat telah diubah berdasarkan pemahaman saya sebab ini disampaikan melalui kawan) Kalau dia managerla konon-kononnya dalam industri dia takkan amik saya bekerja sebab kemahiran komunikasi saya kurang.... Hmm.... Saya sedar kekurangan diri saya... Tapi jangan hina saya sampai camtu.... Sedih.... :-( :-( Kalau keje dalam lab tu kena cakap ke dengan bahan kimia toksik tu??? Dia tak kenal saya lagi sebenarnya... Tapi... saya anggap teguran tu sebagai sesuatu yang membina.... Saya nak sahut cabarannya!!!! Tapi saya memang pemalu orangnya.. hehehe....

::ALHAMDULILLAH::