Wednesday, December 28, 2005
posted by nile at 4:45 PM
Menanti Sebuah Jawaban


Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu
Seiring jejak kakiku bergetar
Aku tlah terpaku oleh cintamu
Menelusup hariku dengan harapan
Namun kau masih terdiam membisu

Sepenuhnya aku...ingin memelukmu
Mendekap penuh harapan...tuk mencintaimu
Setulusnya aku...akan terus menunggu
Menanti sebuah jawaban tuk memilikimu

Betapa pilunya rindu menusuk jiwaku
Semoga kau tau isi hatiku...
Dan seiring waktu yang terus berputar
Aku masih terhanyut dalam mimpiku

Aku tak bisa luluhkan hatimu
Dan aku tak bisa menyentuh cintamu



Kan ku nanti saat itu sahabat....
 
Tuesday, December 27, 2005
posted by nile at 3:53 PM
Bukan Niatku

Tertutupkah sudah hatimu
Untuk menerima ku lagi
Apakah keras hatimu
Tak bisa lentur lagi

Bukan ku sengaja
Mahu kau terluka
Bukan niatku

Kalau pun memang
Aku bersalah
Namun sebesar manakah
Begitu susah utk kau maafkan
Hingga ingin kau singkirkan
Bumi yang manakah yang tak pernah basah
Bila hujan mencurah

Aku usah berubah
Usah diturutkan hati marah
Di hati kecilmu
Ku tahu kau tak begitu

Sudah lumrah cinta
Suka bersulamkan air mata
Kita dihiris rencana
Terpetik cinta sukunya

Kita buang keruh yang melanda
Kasih pasti jernih semula
Tak siapa di dunia merasa
Cinta terlepas sengsara

Tanpa rajuk hiba
Tak ketemu makna
Nikmatnya cinta

Bukan niatku......

Maafkanku wahai sahabat.....
 
Sunday, December 25, 2005
posted by nile at 10:10 PM
::Smallville::

Image hosted by Photobucket.com

Nak tengok smallville.. Tapi kawan cakap malam ni takde.... (tenkui 2 u.. becoz made me smile tonight) Ala.. tak sedih pun.. Nak balik sambung tesis dah yang dah baper hari terbengkalai..... Lupakan kisah sedih... Look ahead..... Yang penting masa depan.... Betul tak?
 
posted by nile at 9:36 PM
::Buntu::


Bismilahirrahmanirrahim....
Hari ni ulangtahun persahabatan antara saya dan dia.... Tapi hari ni jua saya tahu segalanya...
Mungkin ia dah cukup jelas sebagai satu penjelasan untuk menjelaskan segala-galanya... Dan hari ni antara hari dalam tahun 2005 yang paling menyedihkan dalam hidup saya.. Ingat tak nak sedih lagi... Tapi ia tak semudah itu... Saya masih ingat kata-kata seorang sahabat bila dia kehilangan orang yang dia sayang dalam hidupnya.... "Ibarat nya begini.... Walau kita sayang tangan kanan.. kita selalu guna tangan kanan.. Tapi bila kita hilang tangan kiri.. kita tetap akan terasa kehilangan tangan kiri tu.. so bagi masa.." Saya pun perlu masa... Beban dan keperitan kat hati ni tak tertanggung rasanya.... Mungkin-berkali-kali berat dari apa yang pernah dia rasa sebab bagi saya... Sebab ibaratnya tangan kanan yang hilang tu.... Namun yang lebih menyedihkan lagi... Saya seorang hari ni... Tak de siapa yang saya dapat share beban kat hati ni... tak de sapa yang dapat mendengar luahan hati ni... Biarlah... Mungkin segalanya dah tersurat.... Hidup mesti terus.... Allah masih ada.... Yang sentiasa ada di sisi.. cuma saya yang tak tahu menghargai... Segala nikmat kurniaanNya....
Alhamdulillah....
 
posted by nile at 2:02 AM
::Kosong::

Persoalan mungkin dah terjawab bila baca blog orang tu...
So.. terima je la....
Tak sangka...
 
Friday, December 23, 2005
posted by nile at 5:38 PM
::Entah ler::

Kenapa hidup ni perlu ada kedukaan.... tak boleh ke kalau hepi jer?
Saya malas nak sedih lagi... So... Kena la hepi kan?Yea.. yea.. saya hepi....
keje tutor dapat lagi... Tesis dah nak submit.... So pasni merdeka!!!!!!
Tapi....
 
Tuesday, December 20, 2005
posted by nile at 4:33 PM
::Part OnE....::

Kenapa part one? Adakah kerana pak wan kah? Kuikuikui... Saje melawak.... Malas dah nak sedih-sedih... Takde guna... Saya diajar berjiwa besar.... Jiwa besar takde jiwang-jiwang karat....
Actually... it's related to my thesis.... Tadi dah hantar tesis kat Prof Musa... Tinggal part Prof Bohari lak.... Hopefully... everything will be settle by the end of this month.... Saya nak keje lak.... Dah penat belajo....
 
Saturday, December 03, 2005
posted by nile at 7:35 PM
::Perjalanan hidupku... 24-28 Nov::

Kadang2... kita perlu giler... ntah pe la saya tulis ni... tapi itu la yang sume orang kata kat saya... Tapi say abuat semua ni untuk master saya... dan juga untuk orang2 yang saya sayang... Biarpun tak dihargai.... Tapi itulah harga sebuah pengorbanan!!!!

24 Nov... result untuk validation dah dapat... alhamdulillah... Master saya menuju ke penghujungnya...
25 Nov... kul 3 keluar dari rumah... saya ke pudu untuk cari tiket ke kuantan...
alamak.. nasib tak baik... rupa2nya budak2 U balik cuti... Tiket cuma ada kul 12 am... so terpaksa la melepak ka pudu tu 7 jam b4 naik bus...
26 Nov... Sampai di terminal makmur kuantan dalam kul 4 pagi.. turun2 je bus kakak sampai... alhamdulillah.. tak la saya menunggu lama sangat... dapat la tido dalam 3 jam b4 drive ke UTM bersama kakak... Singgah di Palong 12.. umah Anga.. tenkiu sebab masakkan untuk nile... Tima kasih juga kat mak sebab sanggup tak pegi kenduri kawin semata2 sebab saya nak singgah umah.... Mak memang baik sangat...Sampai di skudai kul 8 lebih...Sempat mandi n rehat tak sampai 1 jam b4 bertolak balik ke KL.. bas kul 12 malam...
27 Nov... Sampai di serdang kul 3.30 pagi... Lin datang amik dalam kul 4 am.. tdo umah dia... pagi 8 lebih dia hantar rumah... Pegi lab kul 9am, Yana tolong hantarkan sebab motor kat UKM.... Prof datang lambat sket jumpa dia dalam kul 10 am.. Habis check tesis, saya solat dan terus ke Pudu semula... Sib baik ada tiket kul 4.30 ptg ke Johor... Sampai johor dalam kul 9.30 malam.... Pegi makan.. balik bilik n tido... saya benar2 letih....
28 Nov... Kul 9 bertolak.... tapi singgah baiki kereta.. Lampu depan terjatuh ntah kat mana... Hantar pc abang di Senai... n then bertolak balik.. Masuk highway Kulai...Sampai di Kuantan hampir pukul 6 pm. Cari tiket balik... dapat kul 6.30 pm. Solat dulu.. n 6.30 teruskan perjalanan balik ke KL... nyampah betul naik bas aritu.... budak2 mana ntah.. memekak je kat belakang... tensen!