Thursday, June 29, 2006
posted by nile at 4:45 AM
Photobucket - Video and Image Hosting


Tak tahu nak update apa mula-mula.. Badan saya dah lemah longlai ni tak tidur.. dah kat kul 5 am.. Masuk photobucket jumpa la pic ni.. Oleh kerana si JP telah mempublishkan gambar saya di blognya ritu.. So misi membalas dendam pun bermula di sini.. hahaha... Welcome to KL jp@jidah... Selamat meninggalkan negeri jelapang padi tu dan selamat datang ke negeri berlumpur lak.. Selamat memulakan penghidupan baru sebagai pelajar U di Kuala Lumpur yang merupakan lubuk segala-galanya... Yang baik ada di situ dan yang buruk juga ada di situ... Jadilah pilihlah makanan yang baik.. Heheheh.. Yang penting jaga diri baik-baik.. Studi rajin2 dan capai matlamat utama berhijrah... Semoga yang baik-baik itu jadi milikmu...

p/s: aduss.. penin gue.. sume orang dah ada di KL!!! Takut lak nak jenguk KL... Macam ada hantu je... Kenapa sume orang nak datang KL...? Takde tempat lain ke? Hehehe... Saya pun tanak balik Trg.. Nak jadi org KL gak...
 
Wednesday, June 28, 2006
posted by nile at 11:51 AM
Malam tadi buat yang kedua kalinya dalam masa 2 minggu sejak musim bola bermula saya tidur malam.. Best rupanya tidur malam ni kan...? hehehe... Tapi pagi tadi kena bangun awal lak sebab lab demo kul 8. Ada peristiwa pagi tadi masa dalam perjalanan ke ATMA. Motor saya macam lain macam je... Tadi dah check minyak macam nak habis je.. Tapi malas la isi lagi sebab dah lewat ke ATMA... So bawak punyer bawak sampai kat tol upm macam lain macam je nak matinya so saya stop kat BHPetrol Serdang. Masa beratur nak bayar lelaki kat depan saya tiba-tiba pelempang muka saya... Aduss!!!! Sedapnyer rasa... Rasa macam nak berdarah hidung ni... Tapi dia mintak maaf... Bukan sengaja... Dia nak tunjuk dia guna pam mana... Habis-habis, tangan dia sedap je melayang tak tengok orang belakang kena la muka saya yang poyo ni... Lama tak kena pelempang... Sekali sekala pe salahnya... hahaha... Sakitnya terasa sampai saya tiba di ATMA... Sadis betul...
 
Tuesday, June 27, 2006
posted by nile at 10:47 PM
Hari ni hari pertama saya mengajar di ATMA untuk sem ni... Pejam celik pejam celik dah 3 semester saya amik part-time tutor dan demostrator di sini dan tahun ni masuk tahun yang kedua. Mula-mula jantung dug dag dug dag la jugak. Entah la kenapa... Bukannya tak biasa... Tapi saya dah sedar kenapa saya gitu tadi... Saya tak tidur dari semalam... Badan saya jadi lemah tak bermaya... Saya bukan buat apa pun malam tadi... Tengok bola je... Lab tak boleh buat lagi sebab pc problem.. sian boss... Ingat nak tidur lepas tengok bola tapi saya takut kalau saya tidur tak terbangun lak untuk pergi mengajar. Masa buat briefing sebelum lab bermula saya agak terketar-ketar. Mesti budak-budak tu ingat saya takut.. Hahaha.. Biarlah. Sem ni semua student saya lelaki. Muka saya dah poyo tadi bila tahu... Hehehe... Takde geng la saya nak sembang-sembang.. hehehe.. Bagus gak... Nak try baik-baik ngan diorang lak. Sem ni memang pengambilan student perempuan agak terhad. Tak pasti kenapa. Cuma 16 orang dan takde sorang pun untuk kos engineering. Saya mengajar budak-budak engineering. So memang tak de langsung la pelajar perempuan... Pe-pe pun, tanggungjawab mesti diteruskan dan moga prestasi saya lebih baik tahun ni. Saya nak belajar berkomunikasi dengan lebih baik dengan student-student saya. Chaiyok!
 
posted by nile at 1:14 AM
Semalam saya menangis lagi.... Saya kehilangan seorang teman seperjuangan beberapa hari yang lalu... Dia yang bermotosikal meninggal dunia kerana dilanggar lori sewaktu dalam perjalanan ke tempat kerja... Perginya meninggalkan seorang isteri yang baru dikahwininya 7 bulan yang lalu... Isterinya yang hanya baru berusia 21 tahun dan tidak bekerja... Bukan apa... Saya menangis bila mendengar kisah di sebalik kematiannya daripada anak buahnya... Kalau dilihat ada badannya kita tak kan sangka yang dia akan pergi... Tiada luka yang besar walau yang melanggarnya bukan sebarang kenderaan... Tapi dia tidak dapat diselamatkan kerana berlaku perdarahan dalaman... Al Fatihah... Moga rohnya dicucuri rahmatNYA... Yang pergi itu, biarkan pergi... Tapi saya juga menangis mengenangkan diri sendiri... Yang masih hidup dan terlalu banyak tugas dan tanggungjawab menanti di depan... Amal terlalu kurang... Dan terlalu banyak tanggungjawab dan janji yang belum tertunai... Moga saya sempat tuntaskan semuanya sebelum kematian menjemput saya... InsyaAllah...
 
Sunday, June 25, 2006
posted by nile at 11:26 PM
Lusa saya akan start keje. Sem ni saya cuma dapat untuk lab demostrator, so tak la saya kena studi sangat.. hehehe.. Untung gak kan... Tak la terkejar-kejar macam dulu... Selalu bila tak prepare before masuk kelas, saya jadi kelam kabut bila nak jawab soalan student. Budak2 ni memang terer dari saya pon.. hahaha... Tapi tulah.. kalau lab cuma 8 eksperimen, saya cuma keje 2 bulan. So cepat la berakhirnya... Sebab tu saya amik jugak slg.. tahu kan slg pe.. Skim Latihan Graduan... Pas abis slg saya akan start cari keje giler2... Sebelum ni cari keje macam main2 lagi la... Dah tiba masa untuk saya bina hidup saya... Dan saya buat apa yang saya nak untuk diri saya... Bukan untuk orang lain lagi...
 
Wednesday, June 21, 2006
posted by nile at 4:33 AM
Photobucket - Video and Image Hosting

---tempat lepak b4 tibanya 21hb.. Sate Kajang Hj. Samuri

Photobucket - Video and Image Hosting

---atau ni closed up lagi..

Photobucket - Video and Image Hosting

----pic masa detik 00:00 pada 21 Jun 2006 (tak la sedih sgt kan)

Photobucket - Video and Image Hosting

--tak mkn pe2.. juz minum je.. limau ais!!!..

Photobucket - Video and Image Hosting

---ni satu lagi... bestnyer air


Photobucket - Video and Image Hosting

---ni la tempat jatuhnya airmata ku pagi 21hb ni...suar putih yang comot..sua pinjam ni..

Photobucket - Video and Image Hosting

---ni pic pas nangis.. (nampak cam nangis ke?xkan...nak tunjuk jaket baru sebenarnya.. hahaha.. lawa tak? jauh beli ni... kat oversea.. hahaha.. penang pon 'oversea" kan?)

Photobucket - Video and Image Hosting

---ni pon sama.. tapi stil leh lagi giler bergambar

Photobucket - Video and Image Hosting

---kamon la sila.. senyum la.. buat pe sedih2 kan...?

Photobucket - Video and Image Hosting

----hadiah pertama dari BosS.. tenkiu veri much bosS!!...stokin 2 psg..tudung hitam.. n bwh tudung hitam tu ada lagi 3 jenis barang... tapi dipaksa dirahsiakan atas sbb2 keselamatan.. (hahaha..jidah je tau)

Photobucket - Video and Image Hosting

---atas permintaan jidah.. di siarkan msg si dia.. tapi bertulis.. dah try amik pic dari hp tapi tak clear la...

Photobucket - Video and Image Hosting

---ni saje nak letak.. 3 barang hitam kesayanganku.. henpon, bag n helmet.. hehehe

Photobucket - Video and Image Hosting

---ni pon saje.. 3 gelang kesayangan...di pergelangan tanganku yang makin hari makin mengecil.. eee.. seram tgk...

Photobucket - Video and Image Hosting

---satu lagi saje2.. tapi yg ni dengan sarung yamaha.. motor kesayanganku...


tu lah sahaja koleksi pic2 saya sempena ketibaan usia saya yang ke 25... bagi peluang saya giler2 kan diri.. hehehe.. apa2 komen sila tinggalkan dia ruangan yang disediakan.. sume pic adalah hasil keje tangan saya sendiri.. tidak diciplak dari mana2 yer...cuma pinjam digicam boss je... saya dah studi nak edit guna photoshop tapi tak pandai2 lagi... so letak la direct gini je... moga saya hepi bila tengok balik sume ni walau hakikat hati berlagu pilu... sekian...

(thanks pada sume yang wish saya pada detik 00.00 ke atas.. jidah, ayu, ct, my best friend Ummy, yalin, kawan (03), dan sume yang wish saya di friendster, anis, t, ratna, adik, arechu (rozie), and chat smlm anga, putri, akma, du, in, dan sume... terima kasih kerana buat saya tersenyum hari ini)


"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling (tinggi darjatnya), jika kamu orang-orang yang beriman" (Ali Imran:139)
 
Tuesday, June 20, 2006
posted by nile at 6:10 PM
Masa bulan Mei ritu... Saya takut untuk melangkah ke bulan ni... bulan Jun... Hari ni dah hari yang ke 20 bulan Jun... Minggu pertama dan kedua, masih tak rasa apa2.. masuk minggu ni, saya dah mula rasa nak menggigil... Dan masuk hari ni, saya nak cuba berlagak seperti biasa.. Harap2 ok walau airmata yang ditahan menitis juga pagi tadi... 2006 tahun ujian yang paling besar dalam hidup saya... Dulu saya fikir tahun 2005 sewaktu saya mengejar masa depan saya... Tapi tahun ni ada dugaan yang makin bertambah2... Esok... Hari yang sepatutnya saya gembira mungkin akan jadi... bukan "mungkin" lagi... tapi pasti akan menjadi hari yang paling menyedihkan dalam hidup saya. Betul.. tak selamanya kita di atas... Esok dah tiba hari untuk saya berada di bawah... Semoga Allah kuatkan semangat dan jiwa saya... InsyaAllah...

Sesuatu untukmu kawan...
saya pernah katakan...
mungkin kita akan menyambut hari ini bersama...
tapi nampaknya impian tak jadi kenyataan...
walau sudah berhari2 saya bayangkan...
akan ada kejutan untuk saya...
tapi saya kira saya bermimpi di siang hari...
saya patut tahu...
kita hanya kawan...
yang pasti saya akan ingat...
segala kenangan persahabatan kita...
atas tangis dan tawa yang pernah dikongsi..
atas senyum dan bahagia yang dirasai...



"Separuh nafas ku terbang bersama dirimu... saat kau tinggalkanku..."
 
Monday, June 19, 2006
posted by nile at 4:57 PM
Am F        C        G
Separuh nafas ku terbang
Am
bersama dirimu
F C
saat kau tinggalkanku
G
...salahkanku



Am F
salahkah aku
C G
bila aku bukanlah
Am F C
seperti aku yang dahulu


Dm Am Dm Am
Ada makna tergali... dari sini
Dm Am F Am C G
dari pertikaian yang terjadi...


C G Am
Kau hancurkan diriku...
F C
bila kau tinggalkan aku...
G Am F
kau Dewiku...
C G Am
kembalilah padaku
F C
bawa separuh nafasku
G Am F
kau Dewiku...


Dah lama cari ni...Hehehe.. jumpa gak akhir cord gitar lagu separuh nafas ni...

"Kau hancurkan diriku... bila kau tinggalkan aku"
 
Sunday, June 18, 2006
posted by nile at 12:39 AM
Saya patut tahu...
Bila saya ke situ...
Hati saya pasti berlagu pilu...
Tapi saya singgah juga...
Saya cuma ingin tahu sesuatu...
Tentang dia dan kisahnya di sana...
Tapi kini fikiran saya melayang...
Pada seseorang yang bergelar kawan...
Pada senyum, tawa dan tangis yang pernah dikongsi bersama...
Yang hadirnya tanpa siapa tahu...
Kerana ia hilang sekelip mata...
Yang kekal hanya pada ingatan teman2 di sini, di forum, dan di luar di sana...
Yang tahu tentang saya...
Kerana...
Lihatlah pada saya sekarang...
Di situ ada dia...
Nyanyiannya berlagu di fikiran...
Namanya saya abadikan...
Hurufnya saya galang...
Rindunya saya kenang...
Sayangnya, semua kenangan itu....
Hanya tinggal kenangan.

"Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada..."
 
Saturday, June 17, 2006
posted by nile at 3:57 AM
Photobucket - Video and Image Hosting

Mati??
Dulu saya pernah ingin mati...
Biar saya lepas dari rasa sakit dan perit...
Tapi...
Hari ini saya masih mampu menaip di sini...
Jadi...
Meh kita sama2 teruskan hidup ini...
Ada masa kita di bawah...
Tapi bukan selamanya begitu kan...
Chaiyok!!!
 
Friday, June 16, 2006
posted by nile at 12:07 AM
Photobucket - Video and Image Hosting


Kerana tensen pasal ni saya balik awal malam tadi untuk tido...
Bagi saya tido buat saya lupa tentang masalah dunia ni...
Keje yang tinggal sket je lagi tak dihabiskan...
Padahal keje tu leh disiapkan dalam masa 2 jam je lagi...
Bila balik saya tak dapat tido lak...
Saya terlelap dalam kul 5 lebih...
Tu pon lepas dok baca novel..
Pastu conteng2 sampul surat yang nak bagi kat 03..
Sampai bis sume sampul yg bersih tu kotor...
Geramnyer aku!!!
Dah submit.. lewat seminggu je.. tapi bersurat lak tu...
Sem ni saya duk saje2...
Tak guna pe2 pun kemudahan...
Bukannya buat lab lagi pon...
Tapi duit kena telan gak...
Kalau saya keje ok gak...
Tapi ni tak...
Mana nak cari duit nie!!!!!!
AdusSSSS....!!!!!!!
 
Tuesday, June 13, 2006
posted by nile at 10:27 PM
Photobucket - Video and Image Hosting

82 dari 81...
82 makin hilang...
82 makin menjauh...
Berikan aku jawapan...
Agar pertemuan itu tidak tertangguh...
 
Wednesday, June 07, 2006
posted by nile at 11:00 PM
Photobucket - Video and Image Hosting

Tak kan ku lupa hari ini...
Tak kan ku penat mengingatinya...
Tak kan ku letih menaip salam ingatan...
Walau ku tahu pasti tiada balasan...
Moga pada hari yang ke 21 bulan ni...
Memberikan secebis keajaiban...
Salam persahabatan dan kasih sayang...
Buatmu Adikku yang tak luput di kenang...